Historien

Den 12e mars 1966 föds han. Mannen, myten, legenden – PK. Vår kära farmor och farfar kommer senare såklart få berätta mer om hur han var som barn, det kommer komma en hel del fina historier ni kan skratta gott åt. Den 26e April 1991 händer det igen. En legend föds. Johanna kommer till jorden och på den vägen är det. Ett samarbete gudarna sent ska glömma är påbörjat.

Jag hängde ofta med pappa ut på hans jobb när han kaklade badrum. Jag kunde inte göra så mycket, men man kunde hjälpa till att bära lite och vara trevligt (eller irriterande) sällskap. Vi åkte ”gamla bettan”, hans dåvarande bil. En Volvo 740 som gick som bara den och vi spelade Stefan Sundström på kassettband. Det fanns nog en hel del annan opassande musik på dom där banden, men det lämnar jag till pappa att återberätta…

På senare år har vi jobbat tillsammans med dörrar. Jag som produktchef och han som specialist och formgivare. Ni ser ju redan här att Drottningen slår Kungen, även att han kallar mig knekt fortfarande. Efter nästan 6 år tillsammans valde jag att byta bransch och efter att ha varit ifrån varandra nästan ett halvår började vi sakna att jobba ihop – då kom vi på den här lysande idén med en gemensam blogg.

Om oss

Vi har väldigt mycket gemensamt. Vi är lika envisa, vi älskar livets goda, vi lever i nuet och vi älskar att vara lite ifred ibland och bara få vara tysta. Vi är lite för snälla och vi gillar att få folk runtom oss att må bra. Vi bjuder gärna på oss själva.

Men vi är också väldigt olika. Våra spellistor på spotify kan nog inte bli mer olika och på min grill ligger det halloumi och grönsaker, på hans ligger det mest kött. Men det är kanske en generationsfråga. Vi jobbar på det där med halloumin, han lär sig snart…!

Förhoppningen är att det kan bli en väldigt härlig mix här för er att njuta av. Lite av allt. Allt ifrån Barbados till Metallica, renovering i stugan till inredningsdetaljer i lägenheten, en pizza i soffan till en gourmetmiddag, ett trevligt träningspass, ett gott vin, ett passande citat eller bara något annat vi känner för att lägga upp. Vi kommer också skriva och tipsa om sånt vi brinner för, engagemang, företag, välgörenhet mm.

Vi öppnar upp för en liten bit av vårt liv – för att dela vår glädje och sprida lite kärlek.
Hoppas att det smakar!

Johanna

Hej! Jag är alltså Johanna. Eller ”PK:s dotter” som det ofta blir, dock inte lika mycket nu för tiden.

Förutom grundare till den här fantastiska bloggen så har jag faktiskt också byggt hela sidan. Det började ju lite som ett projekt för att jag behövde lära mig att bygga wordpress-siter eftersom att det blev min nya arbetsuppgift på Stena IT där jag numera jobbar. Jag som har varit i byggbranschen sen examen tog i vintras beslutet att omskola mig och drog till Miami där jag pluggade webbutveckling på Wyncode. Kan vara det bästa beslutet jag någonsin tagit! I samband med det så flyttade jag från Växjö till Göteborg, fick jobb på Stena i teamet ”Digitalbyrån” och lär mig så mycket nytt och spännande varje dag.

Jag kommer troligen inte bidra med så mycket god mat på den här bloggen, däremot kommer det nog bli en hel del hembakat. Skolad av farmor som man är, blir det en hel del både bröd och sötsaker i köket. Maten från min sida kommer mestadels bli från goa restauranger i Göteborg eller andra delar av världen. Istället hoppas jag kunna bidra med härlig musik och andra tips för att göra livet lite goare och gladare.

Några snabba om mig:Hur gammal är du?
27.
Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig:
Jag är plattfotad
Jag är sjukligt rädd för fiskar
Jag sover verkligen med ett öga öppet. Lite halvt. Det stängs liksom aldrig riktigt.

Vilken film såg du senast?
Filmen om Ted Gärdestad, älskar musiken!

Hur går du helst klädd?
Nu för tiden väldigt mycket klänning. Efter några år med skjorta och chinos/jeans i byggbranschen vill jag helst bara ha sköna klänningar på mig mest hela tiden.

Är du morgon eller kvällsmänniska?
Inget? Jag älskar att sova…

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Matte helt klart.

Vad har du i dina fickor?
Byxor? Vem har på sig det på semestern? Nej men normalt hittar man nästan alltid en hårsnodd och något slitet gammalt kvitto.

Vilken är din favoritaffär?
Just nu Coop på Odinsplatsen i Götelaborg. Stort ekologiskt sortiment. Ja, mataffär är min favoritaffär.

Vilka smeknamn har du haft?
Jojo, Josan, JK. Har dock inte använts sen högstadiet. Nu för tiden är det Smulan som pappa kallar mig och Nalle Puh som farfar säger, det hänger fortfarande kvar.

Vilka är dina största svagheter?
Jag tycker om att bestämma och har jäkligt svårt att lämna över ansvaret till andra, inte så konstigt kanske eftersom att jag gör saker jäkligt bra… höhö. Skämt å sido. Jag är lite slarvig, det är en dålig egenskap. Jag hatar grundarbete, så be aldrig mig hjälpa till med renovering. Jag målar och fixar gärna, men jag gör inte det tråkiga före. Och jag slipper gärna att städa upp skiten efteråt.

Vilken är din favoriträtt?
Köttbullar, potatis och gräddsås. Med farmors hemmagjorda lingonsylt.

Peter

Hallå – PK in da house!

Mångsysslare som man är så måste man självklart försöka sig på det här med blogg också. Jag har ju så fantastiskt många goa idéer och tankar som jag behöver dela med mig av. Och historier såklart…

Jag är en dörrnörd ut i fingerspetsarna. Började jobba med dörrar innan man va torr bakom öronen och har hållt på sen dess med allt ifrån Fågelforshus, Emåsnickerier, Bruksdörren, Allmoge, Diplomat och numera på NorDan. När jag inte tänker eller drömmer om dörrar så snickrar jag hemma, i stugan på Öland eller i den nyinköpta stugan i Timmernabben – det gäller att hålla sig sysselsatt.

I övrigt är jag en hejare i köket – gärna något riktigt köttigt på grillen – men på senare tid har man ju även lärt sig att göra lite grönsaker. Till det njuter jag av goda viner och riktigt skön musik. Allt detta kommer jag dela med mig av här på bloggen och lite sjuka citat och historier då och då. Det är PK det.

Skål!

Några snabba om mig:Hur gammal är du?
52.

Nämn tre saker man kanske inte vet om just dig:
Har haft egen firma, PK:s Kakel & Bygg.
Min första bil var en rosa bubbla med taklucka som jag hade ihop med morsan.
Jag äter kaviar på kanelbullar.

Vilken film såg du senast?
Polisskolan 2. Den suger. ”I brist på bröd får man äta limpa.”

Hur går du helst klädd?
Jeans och skjorta.

Är du morgon eller kvällsmänniska?
Jag har alltid varit en kvällsmänniska, men det börjar svänga…

Vilket var ditt bästa ämne i skolan?
Gympa, matte, engelska och hemkunskap. Resten sög.

Vad har du i dina fickor?
Snus, plånbok, bilnycklar, telefon.

Vilken är din favoritaffär?
Bordershoppen i Tyskland, det är ju skitkul!

Vilka smeknamn har du haft?
Korpen, PK, Bim, Pappa björn. Kexet. Förklaringar till dom får komma i ett framtida inlägg.

Vilka är dina största svagheter?
Sur när jag är hungrig (räcker med en macka för att bli glad!). För snäll, på gott och ont.

Vilken är din favoriträtt?
Spagetti och köttfärssås.