MAT DRYCK MUSIK HEM

Tomatsås med färska tomater

Halloj!

Vi tog oss igenom denna måndag också hörrni och jag tänkte dela med mig av receptet på tomatsåsen jag gjorde igårkväll, superenkelt och så himla gott och blev 2 stora portioner!

Jag har liiiiite svårt att säga mängden tomat jag använde för jag blandade 2 st stora tomater, ca 10 st plommontomater och 15st körsbärstomater som jag plockade ihop på torghandeln här i stan. Så vet ni på ett ungefär, man får gå på känsla ;)
3 st vitlöksklyftor
1/2 gul lök
olivolja
tomatpuré
salt
svartpeppar
socker
balsamvinäger
färsk basilika
oregano

Jag la ner vitlöksklyftorna hela och den halva gula löken med ca 1 msk tomatpuré i olivoljan i en panna och fräste till det, sen i med tomaten som ska vara finhackad, ner med 5-6 stora finhackade basilikablad och sen smaksätt med salt, peppar, oregano, lite socker och en skvätt balsamvinäger. Koka på svag värme ca 25-30 minuter tills det blivit en tjock fin sås. Jag gillar dock när det är lite bitar kvar av tomaterna men det är upp till var och en. Avsluta med att plocka bort vitlöken och löken.

Servera med valfri pasta och toppa med lite parmesan! Och gärna lite mozarella och färska tomater.

Så himla gott!

//Johanna