MAT DRYCK MUSIK HEM

Helgens 3-rätters

Ytterligare en helg i vår lilla sommaroas i har passerat (vår lilla stuga/byggprojekt i Timmernabben som vi införskaffade förra året).

Hade dock önskat att vi fått mer gjort denna helg men lite annat dök upp så det blev inte riktigt som vi hade tänkt. Dock hann vi med det som både jag o frugan (mest jag) brinner för: att laga en riktigt god middag. Det är så härligt att tillsammans planera och sen hjälpas åt att laga. Vi kan tillbringa timmar i köket o det blir allt från pizza till lyxiga trerätters.

Sen är vi ju svaga för goda desserter ( mest hon då). Vet ingen som kan bli så lycklig över en efterrätt eller en god kaka. Så igår blev det då en trerätters meny:
Toast skagen som vi gjorde från grunden med egen majo och handskalade räkor.
Sen blev det en pasta penne med strimlad oxfilé i en sås med grädde, tomater, chili, vitlök, persilja, gul lök och parmesan. Till det hade vi även gjort en liten bruschetta med vitlök, tomater, olivolja, basilika och parmesan.

Till dessert blev det en gino med banan, kiwi och färska svenska hallon från Axelsson i Aby samt jättegod gräddglass från "Otto & Glassfabriken".

Till toasten drack vi prosecco och till pastan blev det en valpolicella ripasso.
Kan väl säga att det var riktigt gött!