MAT DRYCK MUSIK HEM

Farmors kroppkakor

Hej,

Igår gjorde farmor kroppkakor, och hennes kroppkakor är verkligen fantastiska! Så vi tänkte dela med oss av några av hennes bästa tips för att lyckas ?

Först och främst, pressa ur så mycket vätska som möjligt ur dom rivna potatisarna - och ta tillvara på potatismjölet som bildas!

När hon gör på 20 kg potatis så tar hon ca 17kg råriven och 3kg kokt potatis. Då blir konsistensen bäst!

Fläsket ska vara ordentligt finhackat och kryddat med kryddpeppar. Och snåla inte med fläsket i kroppkakorna ?

Kroppkakorna är såklart godast med lite smält smör, grädde, lingonsylt och kryddpeppar. Mums! ??

Det sista och viktigaste tipset är en bra assistent i köket, i farmors fall så är det såklart farfar - världens bästa potatisskalare. Och det blir ju så mycket roligare i köket när man har gott sällskap! ?

Lycka till där ute! ❤️