MAT DRYCK MUSIK HEM

Äppelmos

Hej!

Ännu en helg har passerat och vi har spenderat den ute i stugan i Timmernabben, även jag (Johanna) har varit där och haft kvalitetstid då jag har lite ärenden i Växjö imorgon.

Mer om helgens fantastiska mat (som vanligt!) kommer i ett senare inlägg. För idag handlar inlägget om äppelmos. Åkte hem till Fågelfors idag och hälsade på hos farmor och farfar. Från deras 50 år gamla äppelträd tog vi ett helt lass med underbart goda Cox Pomona.

Vi gjorde på ”det gamla” sättet med en passervagga, äppelmoset får så fin färg när man tar med skalet. Äpplena kokades upp med lite lite vatten och passerades sen genom vaggan, och smakades av med LITE socker. Jag vill gärna ha min mos osötad, bättre att sockra på lite sen efter smak beroende på vad man har den till.

Och inget annat än så är det! Inga tillsatser, inget skit. Bara bra grejer ?? Fryser in moset och tar upp lite då och då, eftersom att den inte innehåller några tillsatser så kan den inte stå för länge i kylen.

Tusen tack världens bästa farmor för att du inspirerar i köket ❤️?