MAT DRYCK MUSIK HEM

Farmor och farfars pinnstolar

Dom där stolarna har stått ute i sommarstugan på Öland så länge jag kan minnas. Dom har man växt upp med och suttit och gungat på och farmor har skruvat och målat och jobbat för att hålla dom fina och fräscha trots vår misshandel. Före det så stod dom i Fågelfors och pappa har suttit och gungat på dom många gånger som liten när han satt och jävlades med Tom (min farbror) vid matbordet. Ni vet ju hur pappa är nu (vissa av er iallafall), så ni kan ju tänka er "Korpen och Bävern" som små...

Och historien för dom här stolarna börjar redan på tidigt 70-tal. Dom kommer från Nässjö Stolfabrik, märkningen kom fram när jag började slipa dom så jag försökte bevara det så gott jag kunde. Men farmor och farfar köpte dom på Törnvalls i Mörlunda. Och när dom tröttnat på stolarna hemma tog dom med dom ut till stugan och där har dom stått i 35 år. Ibland bara älskar jag att farmor är en sån som ska spara på allt! :)

Efter många dagars slipande och målande så har dom nu fått ett nytt hem hos mig i Göteborg i en härlig lila/grå färg med lite vitt på stolsbenen. Jag älskar modellen och jag gillar dom extra mycket när jag vet historiken bakom.

//Johanna

Följ vår blogg på Bloglovin