MAT DRYCK MUSIK HEM

5 tips för att hitta motivationen efter semestern

Veckans tips: Tillbaka på jobbet idag? Eller nästa vecka kanske? Här kommer våra 5 tips för att hitta motivationen efter semestern.

1. Gör en bra start på dagen! Ställ klockan, gå upp och gör kaffe, sätt igång en riktigt go spellista och ge dig själv en riktigt bra start på dagen. Börja inte med att stressa, gnäll och irritera dig över att semestern är slut. Titta dig själv i spegeln och säg "Jag är grym och det här kommer bli en fantastisk dag!". Om inte annat så kan du iallafall börja dagen med att skratta för att du är så desperat att du pratar med dig själv i spegeln.2. Semestern är slut - men inte sommaren! Det är bara början av Augusti, vi kommer ha sommaren kvar ett bra tag till. Så passa på att njut av varma sommarkvällar ute eller soliga helger, eller om du jobbar kväll - njut av din förmiddag utomhus. Ta en AW i solen. Ge dig själv "ledigt" från sysslorna hemma den här veckan. Jag tänker fortsätta njuta av kvällarna på balkongen i många veckor till.3. Flexa! Det kanske är lite sent att justera dina semesterdagar nu, men inför nästa år är ett bra tips att börja jobba igen efter semestern mitt i veckan. Då får du en mjukstart på ett par dagar istället för en hel vecka och det kanske inte känns lika tungt.
Och om du har möjligheten nu efter semestern - flexa! Jag börjar gärna jobba lite tidigare så att jag kommer hem i tid och har hela kvällen att hitta på något roligt. Eller kanske ta en sovmorgon?

4. Boka en lunchdejt! Gör något roligt på lunchen. Träffa en vän eller ta en runda på stan, passa på att komma ut och gör något som du inte brukar unna dig när du kommer in i dom vanliga rutinerna. Ta en lunch på stan på något nytt ställe!

5. Sluta gnäll! Ja det här är kanske den viktigaste punkten. Gnäll gynnar ingen, varken dig eller dom runt omkring dig. Gnäll inte över att semestern är slut och "det var det". Nej! Det var inte det. Semestern var underbar och nu har vi en underbar höst framför oss och jag är SÅ taggad på att göra detta till en grym höst på jobbet!
Och om du mår skit över att gå tillbaka till jobbet, kanske är det dags att se över ditt CV och söka dig någon annanstans? Eller prata med din chef, kanske finns det en möjlighet att få lite andra uppgifter? Men - Gnäll inte.

Hoppas att detta hjälper till en bit på vägen för att hitta motivationen efter semestern. Gör en grym dag hörrni!Mugg från Lagerhaus: https://www.lagerhaus.se/kok-servering/glas-porslin/muggar/mugg-bra

Drinktips: Pink grape tonic gör din G&T snäppet vassare tycker jag, jag använder den från Fentimans och köper den på The English Shop i Göteborg. http://www.fentimans.com/http://www.englishshop.se/

Följ vår blogg på Bloglovin